25-06-2015

Steun Tweede Kamer voor beoordeling docent door leerlingen

Vanuit het LAKS is recentelijk een voorstel naar de Tweede Kamer gedaan om scholieren op het voortgezet onderwijs mee te laten doen aan de beoordeling van hun docenten. In de Tweede Kamer is er steun te vinden voor dit voorstel. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over een wetsvoorstel om de inspectie op scholen te verbeteren.

Het LAKS is een groot voorstander van het beoordelen van docenten door de eigen leerlingen. Zij noemen het LED: Leerlingen Evalueren Docenten. Want leerlingen weten als geen ander hoe een docent lesgeeft, en kunnen vaak feilloos de verbeterpunten eruit halen. Voor docenten is dit dus een goede kans om hun functioneren te verbeteren.

Leerlingenquête in Competentiemonitor

Dit is natuurlijk al lang mogelijk met Competentie Monitor software. Docenten kunnen hun leerlingen via de competentie monitor een enquête laten invullen. Deze kan gebruikt worden door de docent, voor eigen verbetering, of door de onderwijsinstelling.

In de Leerlingenenquête geven leerlingen anoniem hun mening over het functioneren van een docent via een vereenvoudigde digitale enquête. De leerling-vragen zijn direct gekoppeld aan gedragsindicatoren, maar zijn verwoord in begrijpelijke taal voor de leerling.

Competentie Monitor Demo

Wij demonstreren u graag wat de Competentie Monitor kan betekenen voor uw school.